Bulgarian
<< Back
Туристически Здрaвни Застраховки

Посрещане на роднини и приятели от България е едно вълнуващо и приятно преживяване. Но какви биха били последиците ако някой от вашите гости се разболее или нарани по време на пребиваването си? Медицинското обслужване в Канaда е скъпо. Престой в болница струва средно по $1,500 на ден, като отделно се заплаща за операция или друга услуга от лекар-специалист. Едно критично заболяване лесно може да доведе до разход в размер на десетки хиляди долара. Без да подозирате вие може да поставите близките си и вас самите във финансов риск.
Предназначението на Visitors to Canada Insurance е при спешен случай (заболяване или злополука) застрахованият да получи необходимата му медицинска помощ, без това да доведе до финансова несъстоятелност. Застраховката се прави за определена сума ($25,000; $50,000 или $100,000) и включва широк кръг от медицински услуги. Повечето планове покриват разноски при постъпване в болнично заведение, транспортиране с превозни средства на “бърза помощ”, услуги на домашни лекари и специалисти, лабораторни изследвания и ренген, лекарства с рецепта (за определен период от време и определена стойност), спешно зъболечение. При случай на смърт се възстановяват разходи в определен размер ($5,000-$10,000) за погребение или транспортиране на тяло до родината на застрахования. Някой планове включват и застраховка живот.

Основни фактори, които трябва да се вземат под внимание при избора на Visitors to Canada Insurance са:

* Pre-existing conditions – Начина по който застрахователната компания третира заболявания от миналото е една от основните причини за отказване на медицински клеймове. Някои компании взимат под внимание всички оплаквания от миналото, други само заболявания, травми и симптоми през последните 6 месеца.
* Начина на разплащане с медицински заведения. Директния метод е за предпочитане пред ин-директния (reimbursement) при който клиентът заплаща за цялото лечение и след това застрахователната компания му възстановява сумите. Вторият вариянт често отнема месеци, за да бъде получена обратно сумата за медицински разноски, а тя не рядко е в размер от $20,000 до $50,000-$100,000.
* Deductible – сума която трябва да заплати клиентът в случай на медицински клейм, преди компанията да изплати останалата част от направения разход до избрания размер на бенефита. Тя може да е еднократна за целия период или да бъде удържана при всеки клейм.
* Assistance Centre е живата връзка на клиента с компанията. Достъпът до него е денонощен и безплатен. Това е първия телефон, на който трябва да се обадите при постъпване в болница. Застрахователни компании със собствени центрове предвижват клеймовете много по-бързо, отколкото тези с външни администратори.
* Цената също е основен фактор, но това не трябва да бъде главна причина при избор на застрховка. В много случаи получавате това, за което сте платили.

Предимства на канадските застрахователни компании са:

* Бърза процедура по разследване и заплащане на медицински разноски (обикновено се взема само информация от канадски лекар).
* Директно разплащане между здравни заведения и застрахователни компании. (Канадските болници предпочитат да работят с канадски застрахователни компании).
* Фиксирани ниски суми на медицински услуги. (Съществува договореност за цените на услугите между канадските застрахователни компании и болниците в Канада).
* Не на последно място има значение и брокерът, от който ще закупите застраховка. Той може да бъде ваш консултант и да ви съдейства в процеса на задействане и предвижване на медицински клеймове.
Съществува голямо разнообразие на здравни планове, като всеки има своите предимства и недостатъци. Решението коя застраховка да изберете не винаги е лесно. Оставете грижата за медицинското осигуряване на нас.

Не забравяйте да изпратитие Visitors to Canada Insurance заедно с документите за покана! Тази застраховка се изисква все по-често от посолството в Букурещ за издаване на визи за Канада.

За контакти:
Младен Алексиев Insurance Broker
Тел. 416-838-0020 Toll Free: 1-877-838-0020
www.alexiev-financial.ca
alexiev@rogers.com


about us | contact us |advertising | site map
©LaGrange Design,
Privacy Policy & Legal Notice