Bulgarian
<< Back
MORTGAGE INSURANCE

Заемите за къщи (Mortgage) са в размер на стотици хиляди долара.
Това изисква обикновено стабилни доходи. Идеята на тази застраховка е ако нежелано събитие се случи с единия от партньорите, семейството ви да не загуби къщата. Никой не може да ви задължи да направите Mortgage Insurance, защото риска е изцяло ваш. Банката е застраховала себе си, като ви е задъжила да направите Home Fire Insurance. При несъстоятелност да изплащате задълженията си поради заболяване или смърт на един от съпрузите, финансовата институция има пълно право да ви отнеме къщата.

Какво включва тази застраховка?
Mortgage Insurance може да съчетае: застраховка живот (Life Insurance), нетрудоспособност (Disability) и здравен (Critical Illness) план. Целта е да се избегнат възможно най-много видове риск за периода, за който е взет mortgage.

Колко струва на месец?
Сумата варира в зависимост от възрастта ви, продължителността и размера на заема. Месичните премии само за застраховка живот за двама са в рамките от $20 до $50-$60 долара на месец. Работата със застрахователен брокер ви позволява да направите план съобразен с вашите нужди и бюджет.

Задължителенa ли е тази застраховка?
Не, но вие и семейството ви не заслужава риска да нямате Mortgage insurance.

За какъв период да направя mortgage insurance?
Времетраенето може да се избере от 2Х10 или един период от 20 години.

Къде да направим Mortgage Insurance?
Повечето банки, кредитни и застрахователни компании предлагат тази услуга. Условията са различни.

Има ли значение къде да отворя такъв план?
Банките и кредитните компании предлагат по-бърз и лесен начин за Mortgage Insurance, но това води до редица усложнения по време на claim. Предимствата да отворите такъв план със застрахователна компания са много.

Какво е предимството да работите с брокер?
* Ние ви гарантираме най-добрата цена, защото работим с повечето застрахователни компании в Канада.
* Ако след години решите да преместите вашия mortgage с друга институция, застрховката остава в сила, докато банката ще ви я прекрати и вие ще трябва да кандидатствате отново и вероятно на по-висока цена. * Със застрахователна компания вие сте собственик на полицата и съответно можете да избирате кой да получи бенефита.
* Банките предимно предлагат групови планове. Те не включват pre-existing conditions. Например: ако сте имали оплаквания от сърце, те няма да ви платят случай на инфаркт.
* При подновяване на mortgage, банката може да откаже застраховката, ако се е променило здравословното състояние на клиента. С нас получавате великолепно обслужване и компетентни отговори на вашите въпроси. Всяка консултация и квота е безплатна.
За повече информация позвънете на телефон: (416) 838-0020.
Младен Алексиев Your Insurance Broker
Tel. 416-838-0020 Toll Free: 1-877-838-0020
alexiev@rogers.com
www.alexiev-financial.ca
about us | contact us |advertising | site map
©LaGrange Design,
Privacy Policy & Legal Notice